VÄESTÖNSUOJAT

Väestönsuojien tarkoitus
Väestönsuojiin suojaudutaan tyypillisesti vain poikkeusoloissa. Suojautuminen tulee kyseeseen jos on vaarana loukkaantua pommitusten yms. aiheuttamista seurauksista tai on tapahtunut sotilaallinen ydinräjähdys. Siirtyminen väestönsuojiin tapahtuu aina viranomaisten kehotuksesta. Esimerkiksi normaaliaikana ydinvoimalassa tapahtuva ydinonnettomuus ei edellytä väestönsuojaan suojautumista, vaan silloin suojaudutaan sisätiloihin odottamaan viranomaisten lisäohjeita.

Väestönsuojiin liittyvät palvelumme:

- Vuosihuollot
- Tiiveyskokeet
- Varusteet ja tarvikkeet


”Vuosihuollon tehtävä on huolehtia, että laitteet toimivat, metalliosat eivät ruostu, tiivisteet pysyvät ehjinä ja työkalut sekä muu suojaan kuuluva materiaali säilyy tallella. Jatkuva kunnossapito kannattaa, sillä silloin välttyy suurilta ja kalliilta korjaustöiltä. Asianmukaisesti huolletun suojan käyttöikä on pitkä, 50-100 vuotta.”

 

Erilaisia väestönsuojan ilmanvaihtokoneita
Koneen teho ja tyyppi riippuu väestönsuojan koosta, suojaluokasta ja rakentamisvuodesta.

 

 


Väestönsuojan ylipainemittari
Ylipainemittari kertoo suojan ja ympäröivän ulkoilman paine-erosta. Mittarilla valvotaan, että suojassa on riittävä ylipaine eri suojautumistilanteissa.

 

 

Vanhentuneista varusteista ei suojautumistilanteessa ole apua,
esimerkiksi kuvassa näkyvän kaasunaamari vuodelta -65 alkaa
olla jo hapertunut ja suodatin on menettänyt tehonsa.

 

Teemme väestönsuojahuollot kiinteillä hinnoilla, kysy tarjous!


 


Suomessa on suojapaikkoja lähes 3,4 miljoonalle ihmiselle. Väestönsuojat sijaitsevat asuintaloissa ja yleisissä rakennuksissa. Suojista 40 % on työpaikkojen yhteydessä ja 60 % asuntojen yhteydessä. Yleisissä väestönsuojissa on 110 000 suojapaikkaa. Maaseudulla ja omakotialueilla ei yleensä ole väestönsuojia. Pientaloissa suojatoimista vastaavat asukkaat itse. Tällöin on esimerkiksi säteilytilanteessa suojauduttava sisälle.

 

 

 
TAMMER-TURVA | PUH 050-325 6000 | PL 9 33311 TAMPERE | toimisto@tammerturva.fi